Michel Wuyts kritisch omtrent Evenepoel: "Huiver bij het zwart op wit zetten van zoveel verwachting" en "VDB en Van Keirsbulck als voorbeelden?"

Michel Wuyts kritisch omtrent Evenepoel: "Huiver bij het zwart op wit zetten van zoveel verwachting" en "VDB en Van Keirsbulck als voorbeelden?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michel Wuyts is klaar voor een sportzomer om u tegen te zeggen, met daarbij voor hem ook onder meer de Tour de France. Toch heeft hij ook een zweem van kritiek klaar voor de mensen die alweer het verwachtingspatroon voor de Belgen heel hoog legt.

Zo is er het verhaal Remco Evenepoel, die bijzonder snel aan het ontwikkelen is. Iedereen is ondertussen lyrisch over het toptalent en er wordt hem al een geweldige carrière voorspeld. Een toekomst Tourwinnaar, klinkt het zelfs al.

"Ik huiver bij het zwart op wit zetten van zoveel verwachting", is Wuyts kritisch in Het Laatste Nieuws. "Oordeelkundig met talenten omgaan, we leren het blijkbaar niet. Dat vader Patrick zei dat Lefevere ervaring opdeed met Van Keirsbulck en Vandenbroucke? Klopt, maar bij Vandenbrouck lag zijn top op zijn 25e al achter hem en als de hoge piek nog komt bij Van Keirsbulck, zal het niet bij Lefevere zijn."

In zijn column gaat Wuyts nog verder: "Om helemaal door te breken is een grote persoonlijkheid vereist. De toekomst zal uitwijzen of Evenepoel die heeft." Waarna hij de voorbeelden van Cornu, De Greef en Van Goolen aanhaalde om toch de rem nog even op alles te zetten. Want cijfers op jonge leeftijd van wattages zeggen niet alles ...

"Laat hem dit seizoen in zijn categorie het WK rijden en volgend jaar bij de beloften. Eens kijken hoever hij komt in de Ronde van de Toekomst, hopelijk ver genoeg. Voor jou en alle geïnteresseerden", besloot Wuyts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties