Nieuwe stap in ontwikkeling - jong Belgisch toptalent (21) mag eerste grote ronde al rijden: "De bedoeling is ..."

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
Nieuwe stap in ontwikkeling - jong Belgisch toptalent (21) mag eerste grote ronde al rijden: "De bedoeling is ..."
Foto: © photonews

Het eerste jaar bij de profs van een Belgisch supertalent is goed aan het verlopen. En dus gaat hij in het najaar een nieuwe, grote stap zetten.

Winst in Luik-Bastenaken-Luik en de Vredeskoers en een tweede stek in onder meer de Ronde van de Toekomst: de adelbrieven waarmee Bjorg Lambrecht bij de profs aankwam waren groot.

En dit seizoen is Lambrecht - nog steeds piepjong (21) - ook bezig aan een dijk van een seizoen als neoprof. 18e in de Ronde van het Baskenland, 28e in Catalonië en onlangs nog een ritzege en een tweede stek in de Tour des Fjords.

Vuelta

Bij Lotto-Soudal willen ze het toptalent niet meteen opbranden, maar ze geven hem wel alle kansen om zowel in het klassieke werk als in het rondewerk te laten openbloeien. En daarbij hoort in het najaar ook zijn eerste grote ronde.

"Ik ga de Vuelta rijden normaal gezien", aldus Lambrecht in Het Laatste Nieuws. "Het is de bedoeling om een dag of 12 mee te doen." In die eerste 12 dagen liggen er wel een aantal kansen voor Lambrecht om zich te laten zien, het slot van de Vuelta is met 5 aankomsten bergop en een tijdrit misschien nog iets te zwaar voor de jongeling - vooral nog niet opbranden is het devies.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties