Tiesj Benoot ambitieus: "Ik wil meedingen naar een ritzege in de Tour!"

Redactie
| 1 reacties
Tiesj Benoot ambitieus: "Ik wil meedingen naar een ritzege in de Tour!"
Foto: © photonews

Jubelt en juicht want vanaf morgen komt Tiesj Benoot opnieuw in competitie! De 24-jarige Oost-Vlaming van Lotto-Soudal mag aantreden in het Critérium du Dauphiné en hoopt daar onmiddellijk een rit te pakken. "Ik begin aan de Dauphiné op dezelfde manier als vorig jaar. Ik bekijk het dag per dag."

Het Laatste Nieuws kon Benoot strikken voor een interview, kort voor zijn afreis naar Frankrijk. Daarin licht de Gentenaar die eerder dit jaar op verbluffende wijze de Strade Bianche naar zich toetrok, zijn grote zomerdoelen toe. Vanaf zondag kunnen we hem acht dagen lang aan het werk zien in de Dauphiné.

Vorig jaar 12de

Ondanks zijn glansprestatie van vorig jaar, waarbij hij 12de werd in het eindklassement, houdt Benoot op dat vlak de boot wat af: "Als ik echt goed ben, blijf ik misschien wel aanklampen. Sta ik halfweg nog altijd goed, dan kan ik daarover gaan nadenken, maar dat is dus iets wat me moet overkomen. Mij hoor je niet zeggen dat ik start met de ambitie om top tien te rijden," lacht Benoot.

In functie van de Tour

Benoot trok de voorbije weken met Edward Theuns van Team Sunweb op hoogtestage naar de Sierra Nevada. Met de Dauphiné wil hij vooral competitieritme opdoen voor zijn volgende grote doel: de Tour. "De Dauphiné is voor mij een voorbereidingswedstrijd op de Tour. Daar wil ik top zijn. In de Tour ga ik zeker niet om een klassement te rijden, maar is het opnieuw de bedoeling om een rit te proberen winnen," laat Benoot aan Het Laatste Nieuws weten. In de Tour eindigde Benoot als debutant 20ste in de stand. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties