UCI-voorzitter Lappartient: "Ik denk niet dat er in de zaak-Froome nog voor de Tour een uitspraak komt"

Redactie
| 22 reacties
UCI-voorzitter Lappartient: "Ik denk niet dat er in de zaak-Froome nog voor de Tour een uitspraak komt"
Foto: © photonews

Slecht nieuws voor al wie meer klaarheid en transparantie wenst in het wielrennen. In een interview met de Franse krant Le Parisien heeft UCI-voorzitter David Lappartient laten optekenen dat hij "niet gelooft dat er nog voor de Tour een beslissing valt in de dopingzaak rond Chris Froome."

Aanvankelijk koesterde iedereen nog de hoop dat er zelfs voor de start van de Giro een uitspraak zou volgen over de Salbutamol-affaire van Chris Froome. Toen die timing onhaalbaar leek, werd het aannemelijk dat er toch minstens voor de start van de Tour een beslissing zou vallen in het heikele dossier.

Nu liet UCI-voorzitter David Lappartient echter weten dat hij niet langer geloof hecht aan een snelle afhandeling van de procedure. Dat de beslissing van het antidopingtribunaal van de Internationale Wielerunie opnieuw op zich laat wachten, zorgt voor wrevel in én buiten het peloton.

Wrevel

Lappartient is zich naar eigen zeggen bewust van de onduidelijkheid en onzekerheid die dit teweeg brengt in het peloton. "Het is altijd mijn wens geweest voor de Giro de uitspraak te kennen", liet de UCI-voorzitter optekenen. "Nu hoop ik dat het dossier voor de Tour afgehandeld wordt. Maar goed, we moeten realistisch zijn: ik geloof dat dat niet het geval zal zijn." 

Geen laksheid

Wanneer hem laksheid verweten wordt, staat de Fransman op zijn achterste poten: "Als je geconfronteerd wordt met een wetenschappelijk rapport van 1.500 pagina's, dan moet je dat analyseren. We moeten de procedure respecteren, zowel de rechten van Chris Froome als die van ons."

De Tour start op 7 juli in de Vendée. Als Chris Froome aan de start mag komen, kan hij de Ronde van Frankrijk voor de vijfde keer winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties