Wout Van Aert reageert op dubbel eerbetoon aan Michael Goolaerts: "Prijs die echt wel bij hem past" en "Zal altijd speciale koers blijven"
Redactie
| 1 reacties

Wout Van Aert reageert op eerbetoon aan Michael Goolaerts: "Prijs die echt wel bij hem past" en "Zal altijd speciale koers blijven"

Wout Van Aert reageert op dubbel eerbetoon aan Michael Goolaerts: "Prijs die echt wel bij hem past" en "Zal altijd speciale koers blijven"
Foto: © photonews

Wout Van Aert zit vandaag tijdens de Heistse Pijl voor een keertje niet op de fiets, maar wel in de stoel van co-commentator. Een leuke ervaring voor de streekrenner, al zal het ook een beetje een emotionele dag worden.

De Heistse Pijl is namelijk vanaf 2018 ook een koers met als ondertitel “in memoriam Michael Goolaerts”, naar de onfortuinlijke ploegmaat van Van Aert die tijdens Parijs-Roubaix veel te vroeg overleed.

De meest strijdlustige renner in de wedstrijd krijgt na afloop overigens ook de Prijs Michael Goolaerts, een mooi schilderij van een renners op de kasseien van Parijs-Roubaix met een uurwerk met daarop de '8' en de '4', verwijzend naar 8 april en naar het rugnummer 84 van Goolaerts op die noodlottige dag.

Hem nooit vergeten

"Prachtig van de organisatie, een heel mooi schilderij en een prijs die echt wel bij Michael past", aldus Wout Van Aert bij VTM Nieuws. "Hij was een heel strijdlustig renner, dit is echt een knap eerbetoon."

"Dat hij een eigen kasseistrook krijgt in Parijs-Roubaix is ook een mooi eerbetoon. Die koers zal voor mij persoonlijk sowieso al een speciale wedstrijd blijven, maar dat we nu altijd over een kasseistrook met zijn naam gaan rijden ... Mooi, het is een zaak om hem nooit te vergeten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties