Belgische topploeg levert geweldige teamprestatie en wint Hammer Series in Limburg
Redactie
| 7 reacties

Quick-Step houdt leidersplaats vast op slotdag Hammer Series

Belgische topploeg levert geweldige teamprestatie en wint Hammer Series in Limburg
Foto: © photonews

De mannen van Quick-Step Floors hebben er weer een overwinning bij. Philippe Gilbert & co stonden na twee dagen al aan de leiding van de Hammer Series in Limburg. Ook op de slotdag tijdens de ploegenachtervolging werd er sterk gepresteerd, waardoor de eindzege van Quick-Step niet in gevaar kwam.

Bij de start van de beslissende ploegenachtervolging had Quick-Step een halve minuut voorsprong op Bahrein-Merida. LottoNL-Jumbo volgde op 58 seconden op de derde plek. Lotto-Soudal had op plaats zes een achterstand van twee minuten en zeven seconden op de leiders.

STERKE GILBERT

Een sterke Gilbert zette de toon voor Quick-Step om ook de laatste opdracht tot een goed eind te brengen. Gilbert reed de eerste vijf km aan 54,7 km/u. Op deze manier werden de eerste achtervolgers op achterstand gehouden. In de eerste van drie ronden deed Quick-Step negen seconden beter dan Bahrein-Merida. Mitchelton-Scott naderde wel, maar stond op dat moment nog altijd één minuut en vier seconden achter.

Het Australische team was het sterkst in de afsluitende discipline. Het deed er nog een halve minuut af in ronde twee, maar Quick-Step behield dan nog een voorsprong van 53 seconden. Het Belgische topteam gaf de overwinning in de laatste ronde niet meer uit handen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties