Dit zijn onze topfavorieten voor de Dauphiné: kan Sky-luitenant uit schaduw van Froome treden?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Dit zijn onze topfavorieten voor de Dauphiné: kan Sky-luitenant uit schaduw van Froome treden?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Dauphiné is doorgaans één van de generale repetities op de Ronde van Frankrijk. Ondanks dat er enkele gegadigden voor de Tour ontbreken, staat er toch een mooi deelnemersveld aan de start. Onze favorieten.

Rijdt Tom Dumoulin de Tour of niet? Er is nog steeds geen duidelijkheid over. Wat wel vaststaat, is dat de Nederlander net als Chris Froome na een slopende Giro wel wat rust kan gebruiken en niet start in de Dauphiné. En dus ontbreken er heel wat prominente namen die in de Tour wel gaan scoren. Uiteraard ook omdat pakweg Jakob Fuglsang zich via de Ronde van Zwitserland op de Ronde van Frankrijk voorbereidt.

Geen Froome bij Team Sky en dus mag Geraint Thomas zich de kopman van de altijd imposante Sky-brigade noemen. Thomas kwam dit seizoen nog maar weinig in actie, ook door zijn stevige valpartij in Parijs-Roubaix. Toch zien we hem als de grote favoriet voor de Dauphiné.

Met Michal Kwiatkowski heeft de Britse formatie nog een ijzer in het vuur. Na winst in de Ronde van Algarve en Tirreno-Adriatico volgden matige prestaties in de Gold Race, de Waalse Pijl en 'La Doyenne'. De Pool heeft iets goed te maken. 

Maar de concurrentie is groot. Vincenzo Nibali startte het seizoen geweldig én tegelijk verrassend met winst in Milaan-Sanremo. 'De Haai van Messina' liet 'zijn' Giro schieten omdat hij het één van de laatste kansen ziet om te triomferen in de Tour. Adam Yates (Mitchelton-Scott) toonde zich dan weer in de Ronde van Californië. Bovendien reed hij de afgelopen jaren ook altijd sterk in de Dauphiné. 

Bardet

Romain Bardet gaat uiteraard op zoek naar een nieuwe podiumplek in de Tour. De Dauphiné zal een goede waardemeter zijn voor de ploegmaat van Oliver Naesen, die zijn kopman in juli door Frankrijk mag loodsen. Zijn derde plek in Luik-Bastenaken-Luik beloofde alvast veel goeds voor wat nog komen moet. 

Dan Martin heeft zijn overstap van Quick-Step Floors naar UAE Emirates nog niet helemaal verteerd. Zijn Ardennenluik was zeker niet wat het moest zijn en dus heeft de Ier een en ander goed te maken. Waarom niet door een plek in de top vijf te ambiëren? 

Quick-Step Floors dan. De meest succesvolle ploeg van dit seizoen heeft met Bob Jungels en Julian Alaphilippe twee troeven om te scoren. De Frans-Luxemburgse tandem verdeelde de zeges netjes op de Muur van Hoei en in Luik-Bastenaken-Luik. Jungels fixeert zich voor het eerst op een klassement in de Tour. De Dauphiné zal een goede indicator zijn. Alaphilippe is dan weer de nieuwe 'chouchou' van de chauvinistische Fransen.

Staan Zakarin en Barguil op? 

De Fransen rekenen ook op Warren Barguil, al reed de tweevoudige ritwinnaar en bolletjestrui van de Tour van vorig jaar nog geen platte prijs bij elkaar dit seizoen. Ook Ilnur Zakarin beleeft tot dusver een matig seizoen. Vorig jaar 5e in de Tour en 3e in de Vuelta, maar de Rus heeft iets goed te maken de komende maanden.

Bij onze landgenoten is het vooral uitkijken naar Dylan Teuns. De BMC-renner kende na 2017 een mindere periode in de Ardennen. Dat was volgens de Limburger te wijten aan een gebrek aan frisheid. Zijn 6e plek in Parijs-Nice van dit jaar doet wel het beste vermoeden voor het (kortere) rondewerk in de toekomst. 

Onze favorieten voor de Dauphiné: 

**** Geraint Thomas
*** Vincenzo Nibali - Adam Yates
** Romain Bardet - Dan Martin - Michal Kwiatkowski
* Bob Jungels - Julian Alaphilippe - Ilnur Zakarin - Dylan Teuns

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties