Franse sprintershoop voor Tour stilaan onder stoom, van der Poel eindwinnaar in Boucles de la Mayenne
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Nacer Bouhanni nu helemaal onder stoom en wint derde rit in Boucles de la Mayenne

Franse sprintershoop voor Tour stilaan onder stoom, van der Poel eindwinnaar in Boucles de la Mayenne

Het lijkt toch nog goed te komen met Nacer Bouhanni. Een tijdje geleden stonden er nog grote vraagtekens achter de deelname van de sprinter in de Ronde van Frankrijk. In de Boucles de la Mayenne duwde Bouhanni die twijfels naar de achtergrond door voor de tweede dag op rij de overwinning te pakken.

Opnieuw reden tot feesten dus voor Cofidis. Eerder op de dag had Anthony Perez voor de Franse ploeg al gewonnen in Luxemburg. Dat was echter niet op een vlak parcours. In de Boucles de la Mayenne kwam het wel tot een grote groepsspurt.

Het Cofidis-team stak veel energie in de voorbereiding van de sprint. Bouhanni kwam snel op kop en ontwikkelde duidelijk veel meer snelheid dan zijn concurrenten. Hij hield de andere sprinters behoorlijk eenvoudig af. Zijn landgenoten Marc Sarreau en Rudy Barbier maakten de top drie vol. 

Aan het algemeen klassement wijzigde er niets meer. Leider Mathieu van der Poel bolde in de laatste rit als zeventiende over de meet. Zijn eindoverwinning kwam niet meer in gevaar. Het is al het tweede jaar op rij dat van der Poel zegeviert in de Boucles de la Mayenne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties