Klasbak van Sky pakt uit in proloog Dauphiné, twee Belgen in top tien

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Klasbak van Sky pakt uit in proloog Dauphiné, twee Belgen in top tien

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michal Kwiatkowski heeft de proloog in de Dauphiné gewonnen. De Pool van Sky reed een secondje sneller dan de Nederlander Jos van Emden. Ook twee Belgen waren erg verdienstelijk op de eerste dag van de Franse rittenkoers. Victor Campenaerts en Jens Keukeleire eindigden in de top tien.

Uiteraard hadden enkele specialisten hun zinnen gezet op de proloog van 6,6 km in en rond Valenence. Onze landgenoot Victor Campenaerts had de Giro vroegtijdig beëindigd om deze opdracht voor te bereiden. Campenaerts deed alvast beter dan Brändle en kwam met een tijd van 7 minuten en 30 seconden eventjes aan de leiding. LottoNL-renner Jos van Emden was nog vier seconden sneller.

Nadien waren het vooral klassementsrenners die de toptijd van de Nederlander nog konden bedreigen. Een sterke Kiatkowski dook er nog een secondje onder. Hij nam zo meteen een twintigtal seconden voorsprong op de meeste concurrenten. Warren Barguil presteerde het minst van allemaal. De Fransman eindigde zelfs buiten de eerste 120 plaatsen.

THOMAS ONDERUIT

Wie mogelijk wel nog onder de tijd van Kwiatkowski had gekund, was ploegmaat Geraint Thomas. De Brit schoof onderuit in een bocht en finishte nog meer dan behoorlijk. Met een derde plaats voor Moscon posteerde Quick-Step ook iemand voorin. Jens Keukeleire bevestigde zijn vorm van in de Baloise Belgium Tour en verraste aangenaam met een achtste plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties