Mark Cavendish heeft speciaal doel voor ogen: "Eddy Merckx is een bron van motivatie"

Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties
Mark Cavendish heeft speciaal doel voor ogen: "Eddy Merckx is een bron van motivatie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mark Cavendish was naar eigen zeggen nooit een man van statistieken. Dat is de Britse sprinter nu dan toch geworden. Cavendish kan misschien wel het aantal ritzeges van Eddy Merckx in de Ronde van Frankrijk evenaren en gaat daar alvast vol voor.

Tot nu toe kon Cavendish dit jaar enkel een ritje in de Ronde van Dubai meepikken. In de Ronde van Frankrijk heeft hij gedurende zijn carrière al massa's succes gekend en hij hoopt dat 's werelds bekendste koers hem straks opnieuw een aantal overwinningen schenkt.

RECORD VAN MERCKX

Liefst vier stuks. Dat is immers het aantal dat Cavendish verwijderd is van het record van Eddy Merckx. De beste wielrenner aller tijden heeft 34 ritzeges in de Tour op zijn palmares staan. Cavendish zit momenteel aan dertig en wil onze landgenoot maar al te graag inhalen.

"In het verleden was ik nooit bezig met statistieken. Na de Tour van 2016 was ik toch fel genaderd op Merckx. De Tour is zo speciaal dat ik dat respecteer. Voor vele wielrenners is hun carrière al geslaagd als ze in juli één succes kunnen behalen. Ik beken dat het record van Eddy Merckx een bron van motivatie is voor mij", geeft de renner van Dimension Data toe aan Sport.be.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties