Ploegmaat van Oliver Naesen heeft niets dan lof voor de Dauphiné

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Ploegmaat van Oliver Naesen heeft niets dan lof voor de Dauphiné

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Dauphiné gaat het onder meer uitkijken zijn naar Belgisch kampioen Oliver Naesen. Aan zijn zijde hervat Romain Bardet er de competitie. De kopman van AG2R vindt het een geweldige koers en hoopt er de basis te leggen om dan later weer een gooi te doen naar het podium in de Ronde van Frankrijk.

Bardet heeft wel al een hoogstestage achter de rug. "Op 27 mei heb ik mijn traditionele stage op de Sierra Nevada afgesloten. Dat is elk jaar een goed moment om arbeid te leveren met de andere renners en stafleden die aanwezig zijn. Dit is een sleutelmoment en niet alleen op fysiek vlak. De training was goed."

De Fransman komt dus goedgemutst aan de start. "Ik begin de Dauphiné met veel motivatie. Het is een geweldige koers. Deze race geeft de waarde van een renner en een ploeg weer. Bovendien kan deze koers je lanceren voor de Ronde van Frankrijk", benadrukt Bardet in een communiqué van de ploeg.

TRAJECT ZEER SELECTIEF

Volgens hem ligt een pittig verloop van de Dauphiné in de lijn van de verwachtingen. "Het traject is zeer selectief in 2018. Er zijn enkele belangrijke momenten zoals de ploegentijdrit en een aantal zeer veeleisende etappes. Ik sta te popelen om de competitie weer te hervatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties