Topsprinter straks met bijzonder doel naar Ronde van Frankrijk

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Topsprinter straks met bijzonder doel naar Ronde van Frankrijk
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Arnaud Démare hoopt straks in de Ronde van Frankrijk nog eens zijn sprinterskwaliteiten aan te spreken. De Franse kampioen heeft één dag in het bijzonder al aangekruist waarop hij graag wil toeslaan.

Met winst in Milaan-Sanremo in 2016 en een Touretappe in 2017 reed Arnaud Démare de voorbije jaren telkens een vette prijs. Dit jaar had hij zijn zinnen gezet op Parijs-Roubaix. Daar geraakte hij niet verder dan de 61ste plaats. "Tot dan kende ik een goed seizoensbegin met een overwinning in Parijs-Nice en drie podiumplaatsen. Ik leer van mijn fouten, ik doe ervaring op. Er zullen nog wel edities van Parijs-Roubaix volgen."

ALLE INGREDIËNTEN AANWEZIG

Aangezien het voorjaar toch wat magertjes was, hoopt de renner van Groupama-FDJ nu te oogsten in de Ronde van Frankrijk. In principe wacht er een mooie sprinterskans in de achtste etappe en laat het die dag nu net de Franse nationale feestdag zijn. "Alle ingrediënten zijn aanwezig om van 14 juli een mooie dag te maken", zegt Démare aan France Bleu.

Voor een zege op die dag heeft hij veel over. "Een overwinning zou buitengewoon zijn. Het gaat een mooie sprint worden voor eigen volk. Als ik één rit mag uitkiezen, zou het zeker die zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties