Voormalig wereldkampioen trakteert zichzelf op mooi cadeau: "Genieten een dag na mijn verjaardag"

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Voormalig wereldkampioen trakteert zichzelf op mooi cadeau: "Genieten een dag na mijn verjaardag"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michal Kwiatkowski had meer dan een maand niet meer gekoerst, maar dat belette de ex-winnaar van de E3 niet om in de proloog van de Dauphiné de puntjes op de i te zetten. De Pool mocht dan ook meteen de leiderstrui aantrekken en dit slechts één dag na zijn 28ste verjaardag.

De renner van Sky was tuk op de winst in Valence. "Je weet dat de leiderstrui op het spel staat. We zijn hier ook wel naartoe gekomen om de Ronde van Frankrijk voor te bereiden. Maar als je aan de start komt, moet je voor de winst gaan."

Kwiatkowski voelde mee met zijn ploegmaat Geraint Thomas, die een valpartij maakte. "Ik weet waat het gebeurd is. In die bocht moet je voorzichtig zijn. Ik hoop dat het niets serieus is. We weten dat hij hier kan vechten voor het algemeen klassement".

UITKIJKEN NAAR DE STRIJD

Als Thomas voor het klassement gaat, wat dan met Kwiatkowski? Hij heeft daar natuurlijk ook de kwaliteiten voor. "We zijn allebei kopman. We zijn hier om te zien hoe het met de vorm is. De moeilijke ritten komen op het einde van de race. Ik kijk uit naar de strijd. Voorlopig wil ik genieten van mijn overwinning, een dag na mijn verjaardag."

Het parcours van de Dauphiné zal de conditie ongetwijfeld nog op de proef stellen. "Het gaat moeilijk zijn. Ik moest er staan in de klassiekers en moet nu klaar geraken voor de Ronde van Frankrijk. Ik hoop de goede benen te vinden, ofwel hier ofwel in de Tour."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties