Alleskunner van Mitchelton viert na etappe waarin de groten zich tonen, twee Belgen in top tien in Dauphinérit
Redactie
| 2 reacties

Daryl Impey wint eerste rit in Dauphiné terwijl Tiesj Benoot naar vierde plek sprint

Alleskunner van Mitchelton viert na etappe waarin de groten zich tonen, twee Belgen in top tien in Dauphinérit

De eerste rit in de Dauphiné is geen voer voor de echte sprinters geworden. De klassementsmannen lieten zich meteen opmerken en voor de rest was het aanklampen. Uiteindelijk werd de etappe wel nog in een groepsspurt besloten. Daryl Impey was met voorsprong de snelste van het pak.

De etappe van Valence naar Saint-Just-Saint-Rambert schotelde het peloton zeven beklimmingen voor. Het was afwachten of de sprinters op dit heuvelachtige traject stand konden houden. In elk geval zou de beslissing pas vallen in de finale.

Die werd wel ontsierd door enkele valpartijen. Zo kwamen onder meer Vuillermoz en Bookwalter tot stilstand. Guadu kampte dan weer met heel andere problemen. Het Franse klimtalent moest vroeg lossen en mag zijn klassement vergeten.

TEUNS TOT DE ORDE GEROEPEN

Edet en Craccock waren de twee vluchters die het langst wegbleven. Op tien km van de meet was ook hun rijk uit. Dylan Teuns probeerde het op iets meer dan 4 km. De Belg van BMC werd snel tot de orde geroepen. De klassementsploegen hadden de controle volledig overgenomen van de sprintersteams. De grote namen roerden zich dus al.

UITGEDUNDE GROEP

Zo hadden Alaphilippe, Kwiatkowski, Jungels, Thomas en Valgren Andersen er wel zin in. Hun versnellingen zorgden niet voor een groot verschil in tijd, maar dunde de groep toch fel uit. Op een licht dalend stuk waagde Nibali zijn kans. Ook de poging van de Italiaan droeg niet tot het einde. Met een imponerende sprint maakte Impey het vervolgens af in de groepssprint. Nadat de Zuid-Afrikaan aanzette, werd hij niet meer bedreigd.

Ook de Belgen deden het verre van onaardig. Tiesj Benoot sprintte nog naar een vierde plek. Ook Xandro Meurisse van Wanty Groupe-Gobert zat met een achtste plaats nog in de top tien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties