Egan Bernal reageert voor het eerst op geruchten: "Als ik dat doe, rijd ik me leeg voor Froome"

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Egan Bernal reageert voor het eerst op geruchten: "Als ik dat doe, rijd ik me leeg voor Froome"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het verhaal dat Egan Bernal voor Sky gaat deelnemen aan de Ronde van Frankrijk doet al geruime tijd de ronde. Het Colombiaanse toptalent geeft nu zijn kijk op de zaken. Hij is alvast bereid om zich uit de naad te werken voor Chris Froome.

Gaat Bernal nu effectief de Ronde van Frankrijk rijden of niet? "Dat is nog niet zeker, maar ik zit wel in de preselectie. We hadden nooit durven denken dat de resultaten al zo snel zouden komen. Ik weet wel waar ik mee bezig ben", zegt Bernal aan de Colombiaanse krant El Espectador.

TRAININGEN

Daarmee alludeert Bernal op de kritiek die er hier en daar is op een mogelijke deelname in Frankrijk. "Ik begrijp die. De mensen zeggen dat ik nog te jong ben en dat ik stap voor stap moet groeien. Ze willen niet dat ik me zal opbranden. Alles hangt af van de trainingen. Mijn kracht en kadans op training komen overeen met die van een andere 21-jarige. Ik ga dus nog niet te diep."

Indien Bernal ook werkelijk aan de start komt op het eiland Île de Noirmoutier zal dat zonder enige druk zijn. "Sky zal zeker niet zeggen dat ik de Tour moet winnen. De ploeg legt me amper druk op. Als ik het doe, rijd ik me volledig leeg voor Chris Froome. Het zou speciaal zijn als ik achteraf kan zeggen dat ik Froome aan een Tourzege geholpen heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties