Nibali heeft er plotsklaps nieuwe helper met ervaring bij voor Ronde van Frankrijk
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Heinrich Haussler werpt zich op als nieuwe helper voor Vincenzo Nibali

Nibali heeft er plotsklaps nieuwe helper met ervaring bij voor Ronde van Frankrijk
Foto: © photonews

Vincenzo Nibali is in de Dauphiné om de Ronde van Frankrijk voor te bereiden. Daar wil de Italiaan weer schitteren en hij krijgt daarvoor een nieuwe helper aan zijn zijde. Heinrich Haussler is immers voor het eerst sinds zijn transfer naar Bahrein nog eens fit.

Haussler kreeg de laatste tijd het etiket van 'pechvogel van het peloton' opgeplakt. De Duitse Australiër maakte in 2017 de overstap naar Bahrein-Merida. Dat jaar ging verloren door knieproblemen en een sleutelbeenbreuk hield hem in 2018 aan de kant. Tot nu.

NERVEUS

Alle blessures maakten de integratie in het team uiteraard niet gemakkelijk. "Ik zou zeggen dat ik nog altijd een beetje een buitenstaander ben. Ik heb voordien nog niet met deze jongens gekoerst. Ik was zo nerveus toen we samen begonnen trainen", gaf Haussler toen bij Cyclingnews. "Ook was ik bezorgd over de taal, want ik spreek geen Italiaans."

EEN ECHTE STER

Intussen lijkt Haussler wel tot de entourage van Nibali te horen. "We hebben dezelfde leeftijd en reden samen bij de juniors. Hij is een echte ster. Hij heeft grote ronden op zijn naam geschreven en won dit jaar Milaan-Sanremo. Je moet respect hebben voor hem. Ik ga me honderd procent geven voor hem."

Zeker om Nibali door de vlakke etappes te loodsen, zal Haussler goed van pas komen. De voormalig Australisch kampioen, ondertussen al 34, won in 2009 een etappe in de Tour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties