Op pensioen en ook weer niet: mountainbikelegende gaat toch opnieuw wedstrijd rijden

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Op pensioen en ook weer niet: mountainbikelegende gaat toch opnieuw wedstrijd rijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julien Absalon kondigde in mei zijn afscheid als mountainbiker aan. Als vijfvoudig wereldkampioen was hij één van de absolute legendes in zijn sport. Nu heeft hij besloten om zich toch weer even competitie te gaan rijden. Absalon gaat deelnemen aan een race met elektrische fietsen.

De Franse wielerbond organiseert een nationaal kampioenschap met elektrische fietsen. Het wou er Absalon graag bij. "Mijn sponsor en fabrikant van elektrische fietsen heeft een beetje druk gezet. Ik heb besloten om het spelletje aan te gaan", klinkt het op de site van de Franse federatie.

Het is natuurlijk niet wat Absalon gewend is. "Het is niet hetzelfde dan het truitje van je land dragen tijdens de Cross Country op de Olympische Spelen, maar ik ben fier om in het eerste nationaal kampioenschap met elektrische assistentie deel te nemen. Er is een goede controle van de fietsen geweest. Door het traject zal het verschil toch op fysiek vlak gemaakt worden. De federatie is erin geslaagd om er een mooie koers van te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties