Peter Sagan gaat weer koersen in land waar hij al talrijke successen boekte
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Bora-Hansgrohe trekt naar Ronde van Zwitserland met team rond Peter Sagan

Peter Sagan gaat weer koersen in land waar hij al talrijke successen boekte
Foto: © photonews

Dit jaar verkiezen heel wat renners met naam en faam de Ronde van Zwitserland boven de Dauphiné. Peter Sagan is in Zwitserland al jaren kind aan huis. De wereldkampioen mag er elk jaar wel het zegebaar maken. Logisch ook dat Bora-Hansgrohe er een team rond hem vormt.

Bora is helemaal rond met zijn selectie voor de Ronde van Zwitserland. Een goed klassement kan het viseren met Patrick Konrad, de zevende van de Giro. Voorts is de ploeg gebouwd rond Peter Sagan. Burghardt, Mühlberger, Juraj Sagan, Bodnar en Oss vergezellen de winnaar van Parijs-Roubaix in Zwitserland.

De bedoeling is ongetwijfeld om er vertrouwen op te doen richting de Ronde van Frankrijk. In de voorbije Ronde van Californië bleef Sagan onverwacht zonder overwinning achter.

ZES KEER DE PUNTENTRUI

Hoe men in Zwitserland de bloemen moet pakken, weet hij als geen ander. De laatste twee jaren won hij telkens twee etappes in de Ronde van Zwitserland. In maar liefst zes van de zeven laatste edities droeg de Slowaak aan het einde van de race de puntentrui.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties