Philippe Gilbert beloond voor uitblinkersrol: "Geweldig om hier te winnen"

Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties
Philippe Gilbert beloond voor uitblinkersrol: "Geweldig om hier te winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert had dit jaar nog niet gewonnen, maar gaf de voorbije dagen het beste van zichzelf in de Hammer Series in Limburg. De Belg was maar al te blij dat zijn inspanningen hadden bijgedragen tot de overwinning van Quick-Step in Nederland.

The Wolfpack heeft het alleszins niet cadeau gekregen. "Het is geweldig om de Hammer Series in Limburg te kunnen winnen. Het is een spectaculair concept. Het waren drie echt heel intense dagen. We zijn tevreden over het geleverde werk. Dit zal ons vertrouwen geven voor de koersen die volgen", denkt Gilbert.

BEPAALD TEMPO ONDERHOUDEN

In de afsluitende ploegenachtervolging gaf Quick-Step zijn koppositie niet meer uit handen. "Het plan was om rustig te beginnen en vijf renners in dezelfde tijd aan de aankomst te krijgen. We hebben een bepaald tempo onderhouden vooraleer we gingen versnellen. We hadden de voorgaande dagen al veel arbeid geleverd waardoor we in pole positie lagen."

Er zijn nu twee fases van de Hammer Series achter de rug met een driedaagse in Stavanger en een driedaagse in Limburg. Mitchelton-Scott leidt in de totaalstand met 181 punten. Quick-Step is tweede met 153,1 punten. De finale beslissing valt in oktober in Hong Kong.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties