Tourpeloton mag borst natmaken: straks zoveel cols buiten categorie in Ronde van Frankrijk

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Tourpeloton mag borst natmaken: straks zoveel cols buiten categorie in Ronde van Frankrijk

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Naast de speciale startformule voor de zeventiende etappe zijn de organisatoren van de Ronde van Frankrijk nog met ander nieuws gekomen. Er worden liefst negen cols buiten categorie voorzien. Voorts is er een wijziging doorgevoerd met het oog op de ploegentijdrit.

De renners krijgen in de Ronde van Frankrijk, die begint op 7 juli en eindigt op 29 juli, in totaal 53 beklimmingen voor de kiezen. Van die 53 mogen er 26 als echte cols bestempeld worden. Er zijn negen cols buiten categorie bij, goed voor in totaal 3351 kilometer.

Le Plateau des Glières, la montée de Bisanne, de cols du Pré, de la Madeleine en de la Croix-de-Fer, l'Alpe d'Huez, de cols du Portet, du Tourmalet en l'Aubisque zijn in chronologische volgorde de cols buiten categorie die het peloton moet betwisten.

BONIFICATIESECONDEN

Naast het voorstellen van het klimparcours delen de organisatoren ook enkele wijzigingen in het reglement mee. In de ploegentijdrit zal voortaan de tijd van de vierde renner tellen en niet meer die van de vijfde. In de finale van de eerste acht ritten zullen er bonificatieseconden te rapen vallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties