Victor Campenaerts ziet het positief in na proloog Dauphiné: "Daar kan ik mee leven"

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Victor Campenaerts ziet het positief in na proloog Dauphiné: "Daar kan ik mee leven"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts heeft nog eens alles gegeven in de proloog van de Dauphiné. Onze landgenoot zette een eerste richttijd neer, maar moest het uiteindelijk doen met een vierde plaats. De Europees kampioen tijdrijden trok zich achteraf op aan zijn goede prestatie.

Campenaerts moest niet veel toegeven op de snelsten: vijf seconden op winnaar Kwiatkowski en vier tellen op van Emden. "Voor renners als van Emden en Kwiatkowski is zo'n korte proloog ideaal", reageerde Campenaerts. "Ik ben meer gemaakt voor de langere afstanden. Naar mijn gevoel heb ik wel een goede proloog gereden. Natuurlijk had ik graag gewonnen, maar met een vierde plaats kan ik leven."

De renner van Lotto-Soudal was er al vaak dichtbij, maar hoopt binnenkort toch eens op het hoogste schavotje te staan. "Ik reed al dichte ereplaatsen in de Giro, de Ronde van Romandië en nu de Dauphiné. Ik zou toch graag eens een tijdrit op WorldTour-niveau winnen. Na de Dauphiné gaat het richting BK tijdrijden."

EK MET STIP AANGEDUID

Een Belgische titel mag, een nieuwe Europese titel is een droom. "Pieken naar het BK doe ik niet, maar ik zou er wel heel graag winnen. Het Europees Kampioenschap tijdrijden staat wel met stip aangeduid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties