Wout van Aert kiest voor beproefd recept èn met recht en reden

Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties
Wout van Aert kiest voor beproefd recept èn met recht en reden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert gaat ook dit jaar blijven de combinatie maken tussen het veld en de weg. De renner van Willems Veranda's-Crelan hoopt dus op beide fronten te blijven schitteren. Er zijn zeker redenen genoeg om aan te nemen dat dit kan lukken.

Op korte tijd is van Aert een gevestigde waarde geworden in het wegwielrennen. Een sterk optreden in de Strade Bianchi en een knappe negende plek in de Ronde van Vlaanderen zijn daar niet vreemd aan. De wereldkampioen veldrijden is wel nog niet van plan om de cyclocross op te geven.

Dat hoeft ook niet meteen. Elke veldrijder met talent en ambitie moet zichzelf de vraag stellen wanneer een definitieve overstap aan de orde is. Dat was in het verleden zo voor Zdenek Stybar en dat zal ook zo zijn voor Mathieu van der Poel. Het is bij elk individu verschillend. De combinatie van beide disciplines werkt voor van Aert. Er is dus geen reden om dat snel te veranderen.

SAMENSTELLING PROGRAMMA

Zolang hij het veldrijden natuurlijk graag blijft doen. Het is duidelijk dat dit nog steeds het geval is. Wel moet er rekening gehouden worden met de frisheid van de renner bij het samenstellen van zijn programma. Indien hij tijdens de zomer niet op een te groot aantal races moet aantreden, is er geen reden waarom hij niet fit aan de start van het veldritseizoen kan verschijnen.

VORM OPBOUWEN NAAR KAMPIOENSCHAPPEN

In het veldrijden hoeft hij ook niet zozeer alles in het teken te stellen van de klassementen. Als hij daarin meedraait is het goed, maar het opbouwen van de vorm richting de kampioenschappen is aangewezen. Dat maakt dat hij de overgang naar de weg in goede conditie kan maken.

Kortom: zolang hij het zelf wil, is het zeker een goed idee om beiden te combineren. Zolang men in beide werelden er wel rekening mee blijft houden om en hem niet gaat overladen op de zware momenten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties