Absolute overmacht van topteam in ploegentijdrit, ook Lotto-Soudal enorm sterk

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Absolute overmacht van topteam in ploegentijdrit, ook Lotto-Soudal enorm sterk
Foto: © photonews

Team Sky heeft de ploegentijdrit in de Dauphiné niet enkel gewonnen, maar ook gedomineerd. De tegenstand kwam er niet aan te pas. Zelfs de beteren onder de andere teams volgden al op meer dan een halve minuut. De Belgische ploegen deden het wel goed en eindigden allebei in de top vijf.

Over Belgische teams gesproken: bij Quick-Step staat de ploegentijdrit als discipline steeds met stip aangeduid. Bij het eerste tussenpunt na 14 kilometer waren de mannen van The Wolfpack liefst zestien seconden sneller dan Bohra-Hansgrohe. BMC was ook wel snel onderweg. Het deed zelfs nog een secondje beter dan Quick-Step.

Tiesj Benoot & co gaven op dat moment negen tellen prijs op BMC. Een eerste indicatie dat de mannen van Lotto-Soudal ook bezig waren met een goede prestatie. Sky en Mitchelton-Scott waren de snelsten aan het eerste meetpunt. Sky zette Mitchelton daar al op negen seconden. De rest volgde uiteraard nog verder.

PRIMA INDELING LOTTO

Lotto-Soudal had prima ingedeeld en wipte bij het tweede tussenpunt naar de vierde plaats op 39 seconden van Sky. BMC, met een achterstand van 22 seconden, en Mitchelton, op 37 tellen, waren nog steeds de naaste belagers van het Britse topteam.

BMC BEPERKT SCHADE

Op het laatste stuk werd Mitchelton nog voorbij gestoken door Lotto, dat er 56 seconden langer over deed om het traject af te leggen dan Sky. In de strijd om de beste Belgische ploeg werd Quick-Step door Lotto geklopt met vijf seconden. BMC kon als enige echt de schade beperken. De Amerikaans-Zwitserse ploeg was 37 seconden trager dan winnaar Sky.

Uiteraard heeft de uitslag van deze ploegentijdrit ook zijn invloed op de stand. Kwiatkowski is opnieuw leider. In zijn zog volgen ploegmaats Moscon, Castroviejo en Thomas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties