Bardet over Froome: "Ik zou me schamen als ik hem was"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
Bardet over Froome: "Ik zou me schamen als ik hem was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Romain Bardet is één van de favorieten voor de Dauphiné van deze week, maar ook voor de Tour de France van volgende maand. In een interview heeft hij het over zijn grootste concurrent, de veelbesproken Chris Froome.

Die won op indrukwekkende manier de Giro. Verrast was Bardet niet. "Neen hoor, zeker niet als je al vier keer de Tour won. De manier waarop hij het deed, was dan weer eigen aan de Giro. Ik denk niet dat zoiets in de Tour kan gebeuren", aldus Bardt in Het Nieuwsblad.

Daar heeft hij zo z'n redenen voor. “Omdat de etappes verschillend zijn gemaakt. In deze Tour leunen de Alpenritten dit keer dichter bij de Giro aan. Het is gewoon een aparte ronde met een deelnemersveld dat toch maar een drietal échte toppers bevatte. Elke ploeg stuurt zijn sterkste kern naar de Tour. Om die reden zitten er in de bergen ook meer ploegmaten rond de leider dan in de Giro. Daardoor heb je ook minder kans dat zich van de ene op de andere dag een coup voordoet.”

Ik zou absoluut niet starten in zijn geval

Mocht Froome wel koersen? Dumoulin was er niet over te spreken. “Dat klopt, maar volgens de regels kan hij koersen.” Zelf zou Bardet het echter niet doen. “Neen, absoluut niet. Dat is een vraag die iedereen in eer en geweten voor zichzelf moet beantwoorden, maar in zo'n geval starten, strookt niet met mijn imago. Ik zou me schamen dat ik verzeild ben geraakt in zo'n affaire met een verboden product. Dat is toch iets ergs. Maar iedereen reageert daar anders op. Froome heeft zijn redenen om te doen wat hij nu doet, het ­reglement laat het toe.­Iedereen wist dat dit een complex dossier zou worden en iedereen - Froome in de eerste plaats - wil dat het zo snel mogelijk is opgelost.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties