Eén bepaalde situatie houdt hele wielerwereld bezig: "Aanwezigheid van Froome is niet correct"

Kevin Vanbuggenhout
| 24 reacties
Eén bepaalde situatie houdt hele wielerwereld bezig: "Aanwezigheid van Froome is niet correct"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gaat Chris Froome binnenkort starten in de Tour? We hebben er het raden naar. Nochtans is het in koers blijven van Froome een situatie die niet alleen de renner zelf en zijn team aanbelangt, maar ook vele anderen. Ivano Fanini, teameigenaar van een Continentale ploeg, doet er nu ook zijn zegje over.

Fanini is teameigenaar van Amore & Vita, een Albanse Continentale wielerploeg. De 67-jarige Italiaan had Froome voorlopig liever niet meer in een grote ronde gezien, of het nu over die van Italië of Frankrijk gaat. Het bekijken van de podiumceremonie van de Giro gaf Fanini geen fijn gevoel.

Hij praat erover in de Italiaanse krant La Repubblica. "Froome en Alberto Contador zo op één podium zien, dat is geen goed beeld voor de Giro. Ik denk dat de aanwezigheid van Froome niet correct is. Als de advocaten van Sky er niet geweest waren, hadden we over een hele andere geschiedenis gepraat."

LAPPARTIENT

Volgens Fanini is hij niet de enige die er zo over denkt. "UCI-voorzitter Lappartient, voor wie ik respect heb, weigerde de zelfs om de trofee te overhandigen aan Froome. Nochtans was Lappartient wel aanwezig in Rome."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties