Geluk en ongeluk liggen dicht bijeen: een dag na zijn val heeft Kwiatkowski weer iets om naar uit te kijken

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Geluk en ongeluk liggen dicht bijeen: een dag na zijn val heeft Kwiatkowski weer iets om naar uit te kijken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michal Kwiatkowski en zijn teamgenoten bij Sky hebben er een ware demonstratie van gemaakt. In de ploegentijdrit van 35 km in de Dauphiné waren ze oppermachtig. Het geluk lacht de Poolse renner zo weer toe. Een dag na zijn valpartij is hij opnieuw de leider in het klassement.

Kwiatkowski zal niet meteen aan de leiderstrui gedacht hebben toen hij gisteren tegen de vlakte ging. Uiteindelijk bleek dat hij die toch moest afstaan. Maar kijk: we zijn een dag later en morgen zal Kwiatkowski toch gewoon weer in de leiderstrui van start gaan.

"Ik ben er heel blij mee. Zeker na mijn valpartij van gisteren in de finale", trapte Kwiatkowski een open deur in. "Als ik één etappe in deze Dauphiné had mogen uitkiezen, was het ook deze geweest." Bij Sky hadden ze de ploegentijdrit dus met stip aangeduid.

SENSATIONEEL

"Op papier zijn we ook een sterke ploeg, maar het is nog iets anders om het dan ook waar te maken. Het was een sensationele prestatie van heel de ploeg. Het was perfect, zowel technisch als tactisch. Het waren zeer veeleisende 35 kilometers, met tempowisselingen van begin tot einde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties