Neen, Wanty ziet de ploegentijdrit níét zitten: "Worden toch laatste"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Neen, Wanty ziet de ploegentijdrit níét zitten: "Worden toch laatste"
Foto: © SC

Wanty-Groupe Gobert toonde zich gisteren met Frederik Backaert opnieuw in de vlucht van de dag, maar vandaag staat het team voor een opdracht die het liever aan zich voorbij laat gaan.

De ploegentijdrit dus. Het kan een pijnlijke bedoening worden, zowel vandaag in de Dauphiné als volgende maand in de Tour de France. Aan het materiaal zal het niet liggen, Van der Schueren bewierrookt de nieuwe fietsen van Cube, al zijn de nieuwe wielen nog niet geleverd. "Een juweeltje. Daar zijn we heel blij mee. Het is een geweldige inspanning geweest", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Verschil van 2:22 in Tour-tijdrit

"Dat zal toch een paar minuten schelen. Als we met de nieuwe fiets en wielen per kilometer vier seconden harder kunnen rijden, maakt dat op het einde van de ploegentijdrit in de Tour in Chôlet, die 35,5 kilometer lang is, een verschil van 2:22."

Maar vooraan eindigen, dat zit er niet in. Het team heeft geen ervaring in de discipline. "We hebben op het circuit van Zolder de ploegentijdrit ingeoefend. Tijdrijden is ons zwakke punt en dat weten we. We hebben de volgorde van de renners bepaald, ingeoefend hoe de aflossingen moeten gebeuren. We hebben geëxperimenteerd met de acht- of negensecondenregel. Dat is de tijd voor een andere renner naar de kop moet komen. Dat zijn oefeningen die mijn renners nog nooit hebben gedaan."

In de Tour wordt het toch lastig. "Ik heb voor die ploegentijdrit geen hoge verwachtingen. We gaan toch laatste worden. Of voorlaatste. Ik zal dan niet ontgoocheld zijn, ik houd daar nu al rekening mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties