Peter Sagan geniet nog altijd na van één van zijn meest memorabele overwinningen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Peter Sagan geniet nog altijd na van één van zijn meest memorabele overwinningen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan gaat straks in de Ronde van Zwitserland weer jacht maken op nieuwe etappezeges. De wereldkampioen verzamelde in Zwitserland al een massa overwinningen. Eentje steekt er toch wel bovenuit.

Er is één bepaalde dag die nog steeds in het geheugen van Sagan gegrift staat. De overwinning van toen betekende toch net ietsje meer voor hem, ook gelet op zijn manier van koersen.

"De rit in Zwitserland waar ik de beste herinnering aan heb, is de derde etappe in 2016. Misschien ook omdat het nog redelijk recent is. Het was een zware etappe in lastige weersomstandigheden. Met twaalf kilometer te gaan waren Albasini en Dillier dertig seconden voor op het peloton. Ik besloot het heft in eigen handen te nemen en aan te vallen op de Schöneberg", doet Sagan het verhaal van die dag op de site van koersorganisatie.

LEIDERSTRUI

"Ik haalde hen in tijdens de afdaling en gaf alles in de laatste tien kilometer. We bleven het peloton drie seconden voor en ik won de sprint. Met de bonificatieseconden erbij kwam ik aan de leiding in het algemeen klassement en kreeg ik de gele leiderstrui aan. Een mooie beloning aan het einde van een zware etappe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties