Terecht lof voor Sky, maar wat dan gezegd van derde plek van Victor Campenaerts & co?

Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties
Terecht lof voor Sky, maar wat dan gezegd van derde plek van Victor Campenaerts & co?
Foto: © photonews

Het lag wel enigszins in de lijn der verwachtingen dat teams als Sky, Mitchelton, BMC en Quick-Step het goed zouden doen. Lotto-Soudal kwam dicht in de buurt en kon zelfs enkele van deze topteams kloppen. Dat is onder meer te danken aan de Europees kampioen tijdrijden.

Victor Campenaerts heeft uiteraard specifieke tijdritcapaciteiten en is in staat gebleken om ploegmaats als Benoot en De Gendt enorm te motiveren. De derde plaats in de daguitslag, op minder dan een minuut van winnaar Sky, is ronduit indrukwekkend.

"We wisten dat we een sterk team hadden", is Campenaerts niet eens zo verrast. "We waren allen bijzonder gretig. We deden een goede voorbereiding met een verkenning en een goede warming-up. Terwijl andere teams in de loop van de tijdrit plaatsen moesten inleveren, konden wij ons tempo aanhouden."

Op de site van Lotto heeft Campenaerts het ook over de finale. "De laatste tien kilometer waren zwaar. Soms kwam er eens iemand in de problemen, maar dat is logisch als je meedoet voor een topresultaat. Dat Team Sky moeilijk te kloppen zou zijn, was duidelijk. BMC doet het ook altijd goed in ploegentijdritten. Dat we Mitchelton en Quick-Step achter ons laten, bewijst dat dit een sterke prestatie was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties