Geheim wapen cruciaal voor knalprestatie van Lotto-Soudal

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Geheim wapen cruciaal voor knalprestatie van Lotto-Soudal

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een onverhoopt succes. Anders kan je de knalprestatie van Lotto-Soudal in de ploegentijdrit van de Dauphiné niet omschrijven. Het komt ook wel niet uit de lucht gevallen. Bij Lotto-Soudal hadden ze een geheim wapen wat de renners schijnbaar voordeel opleverde.

Wie goed heeft gekeken, merkte het wel op. De kleine witte bolletjes op de benen van de renners. Een speciale gel had de mannen van Lotto-Soudal geholpen tot het leveren van deze topprestatie. "Die bollekes op onze benen, dat is voor de aerodynamica." Dixit Thomas De Gendt.

Ploegdokter Servain Bingé geeft in HLN meer uitleg. Het is sponsor Naqi die de speedgel speciaal voor deze tijdrit heeft ontworpen. "Het veroorzaakt een werveling en een verbeterde aerodynamica. Sommige renners gebruikten het al in de proloog. Campenaerts reed er de tijdrit in de Giro mee. In een ploegenchrono is de factor aerodynamica erg belangrijk. Boven 50 km/u kunnen alle beetjes helpen."

Enkel Tiesj Benoot klaarde het wel zonder gel. Hij was de enigde die er niet van moest weten. "Ik zou niet graag allergisch reageren. Het zou spijtig zijn moest ik hier met gloeiende benen staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties