Philippe Gilbert en Quick-Step met specifieke doelen naar Ronde van Zwitserland

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Philippe Gilbert en Quick-Step met specifieke doelen naar Ronde van Zwitserland
Foto: © photonews

Philippe Gilbert was al in vorm tijdens de Hammer Series, maar is nog op zoek naar zijn eerste echt grote overwinning van het seizoen. Misschien komt die er wel in de Ronde van Zwitserland. Gilbert en zijn ploegmaats willen zich daar alvast tonen in twee specifieke disciplines.

Gilbert zal in de Ronde van Zwitserland omringd worden door een sterke ploeg. Het is voor hem een generale repetitie voor het BK. Er zal in Zwitserland weer veel aandacht gaan naar de teamprestatie. Die zal goed moeten zijn om op twee wel bepaalde vlakken te scoren.

PRESTIGESLAG

Eerst is er uiteraard de ploegentijdrit, een discipline waar ze bij Quick-Step altijd wel veel belang aan hechten. Gilbert zal hier zeker een duit in het zakje kunnen doen. De 18,3 kilometer lange ploegentijdrit in Frauenfeld gaat meteen een prestigeslag worden. 

Dat Gaviria en Richeze erbij zijn, duidt ook nog op een ander doel. "De Ronde van Zwitserland biedt ook een uitstekende gelegenheid om onze sprinttrein verder op punt te stellen", zegt ploegleider Tom Steels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties