Quick-Step zegeviert nu ook in Dauphiné: Alaphilippe schiet hoofdvogel af in eerste bergrit

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 6 reacties
Quick-Step zegeviert nu ook in Dauphiné: Alaphilippe schiet hoofdvogel af in eerste bergrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julian Alaphilippe heeft de vierde etappe in de Dauphiné op zijn conto geschreven. De Franse puncher van Quick-Step Floors haalde het in een entertainend sprintje bergop voor zijn ex-ploegmaat Daniel Martin en de Brit Geraint Thomas van Team Sky. Gianni Moscon is de nieuwe leider.

Pitte etappe vandaag en dus zouden de maskers voor het eerst afvallen. In 181 kilometer ging het van Chazey-sur-Ain naar Lans-en-Vercors met onderweg drie beklimmingen. Eentje van vierde categorie om op te warmen, hoofdbrok Col du Mont Noir buiten categorie én tot slot nog een bult van tweede garnituur die zou beslissen over winst of verlies.

Cataldo in extremis opgerold

Lange tijd zag het ernaar uit dat marathonvluchter Dario Cataldo van Astana de klus zou klaren, maar de dappere Italiaan werd op 300 meter van de streep overrompeld door een ontketend kwartet. Daniel Martin stak de hand uit naar de ritzege, maar werd overpowered door een indrukwekkende thuisrijder Alaphilippe van Quick-Step. Die schenkt de ploeg van Patrick Lefevere nu al de 38ste (!) zege van het seizoen. Ook Tiesj Benoot (Lotto Soudal) kwam sterk voor de dag en werd knap tiende. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties