Renner van Sky staat ietwat verrassend in het geel: "Dit had ik niet zien aankomen, maar ik zal er met volle teugen van genieten"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 6 reacties
Renner van Sky staat ietwat verrassend in het geel: "Dit had ik niet zien aankomen, maar ik zal er met volle teugen van genieten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Daar sta je dan, geheel verrassend in die gele trui. Gianni Moscon veroverde vandaag - tot zijn eigen verbazing - de leiderstrui in de Dauphiné. De Italiaanse kasseivreter reed een dijk van een finale in dienst van Geraint Thomas en gele man Michal Kwiatkowski en wordt daar stevig voor beloond.

De 24-jarige Moscon kennen we vooral als een man voor het voorjaar, maar dat hij nog pijlen op zijn boog heeft, bewees hij vandaag in de eerste serieuze test bergop in de Dauphiné. Uiteindelijk finishte de lefgozer van Team Sky knap als negende, meteen ook goed genoeg om zijn geloste ploegmaat Kwiatkowski te onttronen. 

Nog altijd in dienst

Al was dat nu niet bepaald de bedoeling: "Hier in het geel staan, dat had ik niet zien aankomen. Ik zal er morgen in ieder geval met volle teugen van genieten, maar met Thomas en Kwiatkowski hebben we nog altijd twee jongens in de rangen die deze Dauphiné kunnen winnen", aldus een bescheiden en plichtbewuste Moscon. 

"Mijn rol binnen de ploeg zal niet veranderen, zelfs niet nu ik aan de leiding sta. Ik ken mijn plaats: ik ben hier om Geraint en Michal aan de eindzege te helpen. Vandaag was Alaphilippe duidelijk de sterkte van het lot. Maar met het oog op het eindklassement zet ik mijn geld toch op onze Geraint Thomas. Hij is de sterkste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties