Kandidaat voor Tourpodium ziet het zitten: "Liever in deze positie dan in de problemen"

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Kandidaat voor Tourpodium ziet het zitten: "Liever in deze positie dan in de problemen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een fenomenale laatste drie kilometer. Daaraan heeft Daniel Martin zijn ritoverwinning in de Dauphiné te danken. Uiteraard was de sterke Ier er blij mee, want een veelwinnaar is hij niet. Het belooft ook het beste voor de komende Ronde van Frankrijk.

Martin had wel gedacht dat hij vandaag kans maakte. "Ik stond al wat achterop door de ploegentijdrit. Ik wist dus dat ze mij zouden laten gaan. Iedereen zat in het rood na de aanval van Yates. Ik was wel verrast dat ik in de laatste drie kilometer zo sterk voor de dag kwam", gaf Martin toe.

VEEL TWEEDE PLAATSEN

Vorig jaar reed hij in het shirt van Quick-Step nog naar de zesde plaats in de Ronde van Frankrijk. Hier en daar werd gesuggereerd dat hij zijn overstap naar het UAE-team misschien wel beklaagde. "In een nieuw team moet je je aan alles aanpassen. Dat is een leerproces. Vorig jaar heb ik veel tweede plaatsen behaald, maar niet veel gewonnen. Daarom is deze overwinning echt speciaal."

Het vormpeil is alvast goed. Gisteren was hij al één van de besten bergop en deze keer was dat zeker het geval. "De trainingen waren goed de laatste weken. Toch was ik niet van plan om hier in topconditie te staan. Ik ben heel verrast dat ik al zo goed ben. Ik zit liever in deze positie dan dat ik in de problemen zit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties