Klasbak van Team Sky op zijn hoede voor wat nog komt: "Dit is zeker een grote test"

Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties
Klasbak van Team Sky op zijn hoede voor wat nog komt: "Dit is zeker een grote test"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Geraint Thomas heeft Sky al een derde renner die in deze Dauphiné aan de leiding komt te staan. Het zou wel eens kunnen dat deze keer de leider zijn positie niet meer gaat afgeven. Thomas lijkt alvast de sterkste van het team te zijn. Hij beseft wel dat het nog lastig kan worden.

Thomas was alvast tevreden over de prestatie van zijn troepen. "De jongens hebben goed gereden van in het begin. We hadden de controle. Daarna is Bohra beginnen te rijden. Dat was goed voor ons. Op de laatste klim hebben wij dan weer gecontroleerd", deed Thomas het verhaal van de etappe bij ITV.

Op een gegeven moment was het dan aan de favorieten zelf. "Yates en Mitchelton hebben wel fel uitgepakt. Het was zwaar, maar we zijn goed samen gebleven. In de laatste kilometer wou ik de kloof met de koploper zo klein mogelijk maken. De laatste bocht ben ik wel rustig in gegaan. Ik wou geen herhaling van de proloog."

ZWARE BERGEN

Thomas gaat met een voorgift de komende dagen in. De Brit is zich wel bewust dat hij nog voor een hele opgave staat. "Het gaan de zwaarste dagen worden die je kan hebben in een race van één week. Tijdens het weekend zullen de bergritten nog zwaarder worden. Ik ga proberen te genieten in de gele trui en die te verdedigen. Dit is zeker een grote test. Morgen hebben we een korte etappe, maar wel één met drie zware bergen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties