Organisatoren Ronde van Frankrijk eisen duidelijkheid in zaak-Froome

Kevin Vanbuggenhout
| 17 reacties
Organisatoren Ronde van Frankrijk eisen duidelijkheid in zaak-Froome

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Christian Prudhomme heeft nog eens op tafel geklopt in de zaak-Froome. Zonder de naam van de renner te noemen, heeft de Tour-baas erop aan gedrongen dat de UCI snel een beslissing neemt. Prudhomme erkent wel dat hij zelf weinig kan doen.

"Sinds december vraag ik al om antwoorden", benadrukt Prudhomme op de Australische tv-zender SBS. "UCI-voorzitter David Lappartient zei dat er een oplossing zou volgen, maar beweert nu dat het een meer complexe zaak is. Al wat ik zeg is dat we een antwoord nodig hebben. Anders heeft iedereen verloren."

Vooral de mogelijkheid dat dit als een Zwaard van Damocles boven de Ronde van Frankrijk gaat hangen, stoort Prudhomme. "Hoe is het mogelijk dat voor iets dat gebeurd is in september er negen maanden later, vlak voor de start van de grootste koers, we geen antwoord hebben. We hebben nog drie weken, misschien een maand. We willen antwoorden, zoveel is duidelijk."

REGELS VOLGEN

Prudhomme geeft wel toe dat het niet aan de ASO is om een beslissing te nemen. "Wielrennen is op dat vlak heel anders dan andere sporten. Wij zijn de organisatoren. Wij moeten de regels volgen. Zoals David Lappartient al verschillende keren zei, het is aan de UCI om te beslissen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties