Prachtige rittenkoers biedt strijd op verschillende fronten, wat met Tim Wellens en Greg Van Avermaet?

Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties
Prachtige rittenkoers biedt strijd op verschillende fronten, wat met Tim Wellens en Greg Van Avermaet?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Zwitserland start zaterdag met een ploegentijdrit. In het vervolg van de race zullen renners met verschillende specialiteiten op de voorgrond treden. Klimmers en tijdrijders kunnen zich testen voor de Tour. Tim Wellens en Greg Van Avermaet moeten voor het Belgisch succes zorgen.

Negen dagen door het Zwitserse landschap is goed voor tal van beklimmingen en tijdritkilometers. De renners met de meeste allroundcapaciteiten zullen vanzelf naar voren komen in deze race die het meest in de buurt komt van een grote ronde.

Een heuvelachtige ploegentijdrit zorgt voor een eerste prestigeslag. Ook op dag twee verblijven we in Frauenfeld op een pittige omloop. Voer voor punchers, net als de rit naar Gansingen. Het gaat dan naar wintersportoord Gstaad, waar enkel de sterkste sprinters kans maken om te overleven. Van dan af duiken we drie dagen lang helemaal het gebergte in. De klimmersbenen zullen aangesproken moeten worden.

BESLISSING OP LAATSTE DAG

Zelfs de voorlaatste dag is niet helemaal vlak, maar gaat voortdurend op en af. Toch zou dit parcours de rappe mannen niet mogen verrassen. De beslissing over het eindklassement valt wellicht tijdens de tijdrit van 34 kilometer op de slotdag.

Wie mogen we dan echt verwachten in deze Ronde van Zwitserland? Het is alvast een goede test voor Richie Porte. Indien de man van BMC straks echt eens wil oogsten in de Tour, dan moet hij in Zwitserland laten zien dat hij de pech en de ziektes achter zich heeft gelaten. Jakob Fuglsang zal er ongetwijfeld een vervolg willen breiden aan een uitstekend seizoen.

DE TOPPERS VAN MOVISTAR

Movistar komt met de toppers Quintana en Landa afgezakt. Hoe goed zijn ze al? Het is ook uitkijken naar de samenwerking tussen deze klimgeiten? Die is maar beter goed, want straks komt daar in Frankrijk ook nog eens Valverde bij. Ook niet vergeten: Simon Spilak, al twee keer eindwinnaar in Zwitserland, is opnieuw van de partij.

Voor de andere ritten is het uitkijken naar duels tussen Gaviria, Kristoff, Greipel en Sagan in eventuele sprints. Maar zoals vermeld: niets is echt vlak en dus maken ook andere sterke mannen een kans. Dan denken we vooral aan onze landgenoten Wellens en Van Avermaet. Voor Van Avermaet liggen er wel enkele ritten op zijn maat te wachten en een sterke Wellens kan zowel bergop als op ander terrein uit de voeten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties