Waarom Tourdeelname van Tom Dumoulin eigenlijk maar logisch is

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Waarom Tourdeelname van Tom Dumoulin eigenlijk maar logisch is
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin gaat na de Giro dit jaar ook de Ronde van Frankrijk betwisten. Die combinatie in het wielrennen is steeds goed voor heel wat discussie, maar Dumoulin is er klaar voor. Er zijn redenen genoeg waarom dit geen tegenvaller hoeft te worden.

Eigenlijk is het de volgende logische stap in de ontwikkeling van Dumoulin. Nadat hij bijna de Vuelta won en vorig jaar zegevierde in de Giro, is het tijd dat de Nederlander eens test of een goed klassement ook in de Tour kan. Dat hij er dit jaar ook nog de verdediging van zijn titel in Italië bijnam, is mooi. Dat hoeft daarom geen Tourdeelname uit te sluiten.

De vraag van waaruit men vertrekt is steeds: heeft deze renner het niveau op in Frankrijk te presteren? In het geval van Dumoulin is het antwoord volmondig ja. Overigens is het niet de eerste keer dat Dumoulin de Ronde van Frankrijk gaat rijden. In 2016 won hij er zelfs twee etappes. Een bijkomend argument om het er op te wagen.

MOOIE BONUS

Bovendien kent iedereen de omstandigheden. Het is algemeen geweten hoe diep de renner van Sunweb is moeten gaan in een altijd zware Giro. Als de resultaten in Frankrijk toch uitblijven, zal niemand Dumoulin met de vinger wijzen. Indien het wel goed meevalt, is dat een mooie bonus. Dumoulin is één van de renners die het meest ontspannen aan de start zal komen.

Ook het parcours kan in het voordeel spelen van de tijdritspecialist. In de eerste week zijn er veel vlakke ritten en de kasseienrit moet ook nog wel gaan. Er is dus een lange aanloop naar de bergen. Dat komt Dumoulin wellicht ten goede. Het is nu al uitkijken naar zijn prestaties.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties