Wat als BMC écht verdwijnt? Dan kunnen andere ploegen op transfermarkt snoepen van héél wat lekkers

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Wat als BMC écht verdwijnt? Dan kunnen andere ploegen op transfermarkt snoepen van héél wat lekkers
Foto: © photonews

Wat als BMC straks echt uit het peloton verdwijnt? In dat geval komen er héél wat interessante renners vrij op de transfermarkt en kunnen de andere WorldTourploegen een serieuze slag slaan. Wij zetten de meest in het oog springende transfertargets op een rijtje.

De Belgen

Aan landgenoten uiteraard geen gebrek bij BMC. Met vijf zijn ze en de twee meest klinkende namen zijn natuurlijk die van Greg Van Avermaet en Jürgen Roelandts. Eerstgenoemde is nu al acht seizoenen hét klassieke uithangbord van de ploeg en zal de team straks ongetwijfeld voor het uitkiezen hebben.

Voor zijn superknecht Roelandts zou het verdwijnen van de succesformatie een serieuze domper zijn want hij is nog maar aan zijn eerste jaar toe. Al zal ook hij op basis van zijn palmares en naam zeker nog aan de bak komen. Ook Dylan Teuns hoeft zich absoluut geen zorgen te maken.Veelbelovende jongens als Loïc Vliegen en Nathan Van Hooydonck zijn dan weer te talentvol om zomaar te laten schieten. De 24-jarige Vliegen liet al mooie dingen zien en lijkt gemaakt voor het voorjaarswerk, idem voor de nog maar 22-jarige Van Hooydonck die vorig jaar al knap vijfde werd op het Belgisch kampioenschap. 

De buitenlandse toppers

Ook aan internationale toppers geen gebrek bij de ploeg van manager Jim Ochowicz. Denken we in eerste instantie maar aan Richie Porte. De 33-jarige Australiër wil straks een gooi doen naar het Tourpodium. Een kopman van dat kaliber zal altijd onderdak vinden. Een stap terugzetten naar de rol van luxehelper, dat zien we niet zo snel gebeuren. Voor Rohan Dennis en Tejay van Garderen, de tijdritspecialist van de ploeg en die andere sterke klimmer, lijkt er evenmin een vuiltje aan de lucht. De 28-jarige Dennis lijkt nu al op weg naar Bahrain Merida en in zijn zog zouden een Van Avermaet en Teuns weleens kunnen volgen. 

De jonge talenten

En dan zijn er tot slot nog de (ruwe) diamanten. En er zijn er bij de rood-zwarte succesformatie wel een aantal: de Italiaan Alberto Bettiol (24), de Zwitserse hardrijder Tom Bohli (24), Stefan Küng (24) - die al vroeg vergeleken werd met zijn illustere landgenoot Fabian Cancellara - ex-kampioen van Australië Miles Scotson (24) en de Zwitser Kilian Frankiny (24). Laatstgenoemde heeft een puike Giro achter de rug en pakte de jongerentrui in de Ronde van Valencia. Allemaal generatiegenoten met de nodige pijlen op hun boog en een mooie toekomst in het verschiet. 


Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Kalender

11/05/2019 - 02/06/2019 Giro
09/06/2019 - 16/06/2019 Critérium du Dauphiné
15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/05/2019 - 02/06/2019 Giro
09/06/2019 - 16/06/2019 Critérium du Dauphiné
15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse

Nieuwste reacties