21-jarige Lotto Soudal-Belg blinkt uit in Zwitserland met 4x top 12 op rij: "Ik wil gewoon van deze reis genieten"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

21-jarige Bjorg Lambrecht ziet uitstekende vorm vertaald in 4 top 12-plaatsen op rij in Ronde van Zwitserland

21-jarige Lotto Soudal-Belg blinkt uit in Zwitserland met 4x top 12 op rij: "Ik wil gewoon van deze reis genieten"
Foto: © photonews

In je eerste Ronde van Zwitserland meteen van je doen spreken met 4 plaatsen op rij in de top 12. Onze landgenoot en Lotto Soudal-renner Bjorg Lambrecht doet het meer dan behoorlijk op WorldTour-niveau.

Woensdag werd hij knap 10e in de groep der favorieten. "Ik had wat moeilijkheden in het begin van de rit, het was zwaar om het tempo te volgen", opende Lambrecht bij zijn team. "Het was zeker niet gemakkelijk, maar ik slaagde erin om in het peloton te blijven op de voorlaatste klim van de dag."

En ook op de laatste beklimming van de dag verliep het al bij al vlot. "Op de slotklim was er heel wat tegenwind, dus ik moest me goed verschuilen in het compacte peloton. Ik moest vermijden dat er voor mij een gat viel. Het was zeker niet gemakkelijk, maar uiteindelijk finishte ik toch in de eerste groep", aldus de 21-jarige Lotto Soudal-renner. 

"Ik mag niet klagen met deze vorm"

Het werd uiteindelijk een 10e plek, maar volgens Lambrecht zat er meer in. "Spijtig genoeg raakte ik ingesloten in de sprint, anders was een beter resultaat zeker mogelijk. Maar ik mag niet klagen met deze vorm."

"Vier ritten op rij in de top twaalf eindigen, dat betekent sowieso een geslaagde wedstrijd. We zullen wel zien wat er de komende dagen gebeurt. Morgen (donderdag, red.) is er een leuke finish voor Tim Wellens of mij. We zien wel wie zich het beste voelt. Verder heb ik geen ambitie in deze wedstrijd, ik wil gewoon van deze reis genieten."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties