Amper 23-jarige Deen boekt in koninginnenrit Ronde van Zwitserland mooiste zege uit nog jonge carrière

Redactie
| 1 reacties
Amper 23-jarige Deen boekt in koninginnenrit Ronde van Zwitserland mooiste zege uit nog jonge carrière
Foto: © photonews

De zesde etappe in de Ronde van Zwitserland is een prooi geworden voor Søren Kragh Andersen. De amper 23-jarige Deen van Team Sunweb sprong diep in de finale weg uit een kopgroep met daarbij ook onze landgenoot Maxime Monfort en mocht aan de streep in Gommiswald het zegegebaar maken.

Zware kost vandaag in Zwitserland met het zwaardere klimwerk in de Alpen. Zo moesten de renners de Furkapass en de Klausenpass bedwingen. Op het pittige slotklimmetje was Michael Gogl van Trek-Segafredo  de eerste die zijn kans waagde, maar hij werd al snel overvleugeld door een snedige Kragh Andersen

Bij de favorieten leek het wachten op een prik van Nairo Quintana, maar de Colombiaan hield de benen stil en dus kon Richie Porte in zijn gele trui een gouden zaak doen. De 33-jarige Australiër van BMC knalde weg van de andere favorieten en werd nog zesde. Maxime Monfort, die deel uitmaakte van de ontsnapping, legde beslag op de vierde plaats. Richie Porte, die straks ook wil schitteren in de Tour, breidt zijn voorsprong in het klassement uit van 20 naar 32 seconden op eerste achtervolger Wilco Kelderman. Nairo Quintana is zesde op 45 tellen van de BMC-leider. Onze 35-jarige landgenoot Monfort reed vandaag een tijdlang virtueel in het geel, HIER leest u zijn reactie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties