André Greipel kampt met bijzondere 'allergie': "Het treft vooral sprinters in rittenkoersen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
André Greipel kampt met bijzondere 'allergie': "Het treft vooral sprinters in rittenkoersen"
Foto: © photonews

André Greipel mag dan verwikkeld zijn in moeilijke contractonderhandelingen met Lotto Soudal, zijn humor is de Duitser zeker niet kwijt. Zo lijdt de 'Gorilla' naar eigen zeggen aan ... 'bergallergie'.

De Lotto Soudal-sprinter weet eindelijk waarom hij een sprinter en geen klimmer is geworden. Hij lijdt aan 'bergallergie'. Greipel kwam de allergie tegen op een online woordenboek. De definitie en de bijpassende tekst dateren al van 2004. "Dus ik had altijd al gelijk... Het bestaat!", aldus Greipel. 

"'Bergallergie' is een psychomatische aandoening die vooral profwielrenners en in het bijzonder sprinters treft", staat er te lezen. "In rittenkoersen, zoals bijvoorbeeld de Tour, geven renners er de brui aan bij het zien van de eerste berg en keren ze naar huis zonder de wedstrijd uit te rijden. Hun motivatie en energie verdwijnen gewoon en er is geen reden voor bizarre excuses."

Om de spot nog wat verder op te drijven, werden bij de zogenaamde allergie ook namen genoemd. "Mario Cipollini heeft de Tour nooit uitgereden door een acute vorm van 'bergallergie'". 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties