BMC-kopman laat zich uit over toekomst: "Je kan het een renner niet kwalijk nemen als hij aan zichzelf denkt"
Redactie
| 0 reacties

Richie Porte hoopt dat de onzekerheid over BMC niet meespeelt in de Tour

BMC-kopman laat zich uit over toekomst: "Je kan het een renner niet kwalijk nemen als hij aan zichzelf denkt"

De renners van BMC leven nog steeds in onzekerheid wat betreft hun toekomst. Rohan Dennis zou dicht bij Bahrain Merida staan, terwijl er ook van diezelfde ploeg interesse is voor Greg Van Avermaet. Ook die andere kopman Richie Porte hoopt dat de ploeg blijft bestaan.

Ideaal is het niet. Met de Tour in aantocht weten de BMC-renners nog steeds niet waar ze aan toe zijn. "Ik hoop nog altijd dat de ploeg gered kan worden", vertelt Porte in HNB. "Het zou bijzonder triest zijn als het straks gewoon zou ophouden, ook voor het wielrennen. En wat je zegt: het zou prettig zijn als er nog vóór de Tour iets geweten zou zijn."

Zekerheid

Porte kan - net als heel wat andere ploegmaats - niet blijven wachten op een verlossend antwoord van teammanager Jim Ochowicz. "Als renner heb je maar een aantal jaren om je brood te verdienen. Bovendien gaat het sinds kort niet meer alleen om mij, maar om mijn gezin. Dan wil je toch een beetje zekerheid."

De Australiër hoopt dat die onzekerheid zijn prestaties in juli niet beïnvloedt. "Ik hoop dat het niet zo ver komt. Maar als te veel renners nog geen contract hebben voor volgend jaar, kan je het ze niet eens kwalijk nemen als ze aan zichzelf denken en zichzelf in de kijker willen fietsen", besluit Porte. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties