Wordt ex-ploegmaat van Froome dé grote uitdager in de Tour? "33 is niet te oud om de Tour te winnen"
Redactie
| 1 reacties

Richie Porte heeft een en ander recht te zetten in de Ronde van Frankrijk

Wordt ex-ploegmaat van Froome dé grote uitdager in de Tour? "33 is niet te oud om de Tour te winnen"
Foto: © photonews

De jaren om te oogsten moeten nu gaan komen voor de Australiër Richie Porte (BMC). In de Tour hoopt hij een en ander recht te zetten na zijn zware valpartij van vorig jaar.

Porte kwam vorig jaar ten val in de afdaling van de Mont du Chat en brak daarbij zijn sleutelbeen en bekken. De BMC-renner heeft dus iets recht te zetten. "Die Tour blijft één grote gemiste kans", zegt hij in Het Nieuwsblad. "En een gigantische ontgoocheling. Ik was nooit beter in vorm. Tegelijk weet ik dat ik geluk heb gehad. Ik zie mij nog in de ambulance zitten. 'Kan je je tenen bewegen?', vroeg de dokter voortdurend. Het had veel erger kunnen zijn."

'Meer grijze haren'

Porte is in januari 33 jaar geworden. Veel kansen om de Tour te winnen zijn er niet meer. "Ik zie elke dag meer grijze haren. Het wordt één van mijn laatste mogelijkheden", beseft Porte. "Dit jaar is zelfs een grote kans. Het parcours ligt mij normaal gezien beter dan vorig jaar."

"Er is de ploegentijdrit, waarin BMC altijd goed is, we hebben een goede ploeg voor de kasseien. En ook al ben ik niet de grote favoriet, 33 is niet te oud om de Tour te winnen. Cadel Evans was 34 toen hij won", besluit de Australiër. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties