Geen tweede zege voor van der Poel in 'Vlaamse Strade Bianche', ook Quick-Step verslikt zich in talent
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Krists Neilands wint verrassend Dwars door het Hageland voor Elia Viviani

Geen tweede zege voor van der Poel in 'Vlaamse Strade Bianche', ook Quick-Step verslikt zich in talent
Foto: © photonews

De Let Krists Neilands heeft voor een verrassing gezorgd in Dwars door het Hageland. Nadat medevluchter De Bie met pech te kampen had, reed Neilands solo naar de overwinning. Mathieu van deer Poel had er ook zin in, maar de titelverdediger raakte gaandeweg het goede gevoel kwijt.

Vorig jaar had van der Poel Dwars door het Hageland al op zijn naam geschreven. De Nederlander zag in het hertekende parcours een nieuwe uitdaging. Toen er zich een kopgroep van elf renners vormde, zat van der Poel er ook bij. Het deed op dat moment nog het beste vermoeden.

Het zou echter niet blijven duren. Van der Poel kreeg het zichtbaar steeds lastiger en speelde uiteindelijk geen rol van betekenis meer. Dat deden Sean De Bie en Krists Neilands wel. Zij begonnen met hun tweetjes aan een ferme onderneming en genoten steeds een voorsprong van boven de veertig seconden op de achtervolgende groep.

MECHANISCHE PECH

Door mechanische pech kon De Bie zijn kansen echter niet voluit verdedigen. Zo lag de weg naar de overwinning open voor Neilands. Elia Viviani van Quick-Step toonde zich de sterkste bij de achtervolgers en eindigde tweede op 33 seconden. Gianni Vermeersch werd knap derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties