Eindelijk nog eens een topduel tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel in de maak?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eindelijk nog eens een topduel tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel in de maak?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De start van de Ronde van Vlaanderen vindt al twee jaar lang niet meer plaats in Brugge, maar wel in Antwerpen. Met de Elfstedenronde heeft de West-Vlaamse hoofdstad wel een andere wedstrijd in handen. Zondag een nieuw duel dan maar tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel.

De Elfstedenronde start en eindigt in Brugge. Via Oostkamp en heel wat West-Vlaamse gemeentes keert het peloton terug richting Brugge. Weinig hellingen in deze klassieker, het is vooral uitkijken naar de 19 kasseistroken die zich in het parcours bevinden. 

Ook de wind zal een belangrijke rol spelen, net als wellicht de passage door de polvervlakten, wat de wedstrijd veel selectiever moet maken. In Brugge worden tenslotte nog 2 rondjes van 16,6 kilometer gereden, waarna de finish op de Buitenkruisvest ligt. 

Twee WorldTour-teams

Ondanks dat het zondag best wel een leuke wedstrijd wordt, staan er met Lotto Soudal en Quick-Step Floors slechts twee WorldTour-ploegen aan de start. Bij Quick-Step is het vooral uitkijken naar de snelle Jakobsen, bij de ploeg van Marc Sergeant zijn Jens Keukeleire en Jens Debusschere twee speerpunten. 

Ook de nationale selectie onder leiding van bondscoach Kevin De Weert is van de partij. Onder meer Nathan Van Hooydonck (BMC) en Laurens De Vreese (Astana) verdedigen de Belgische kleuren in West-Vlaanderen. 

Wout-Mathieu

Maar het is vooral uitkijken naar een nieuw duel tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel, die voor het eerst dit seizoen de degens kruisen op de weg. Op een parcours met veel kasseien moeten beide veldrittenoren in staat zijn om een rol van betekenis te kunnen spelen. 

Van Aert maakt zijn comeback na Parijs-Roubaix van 8 april. De laatste weken was hij in Italië enkele trainingsblokken aan het afwerken. Van der Poel kende dan weer een mindere dag in Dwars door het Hageland. Kan hij iets goedmaken in de Elfstedenronde? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties