Organisatie Dwars door het Hageland maakt balans na inspanning van der Poel en winst van belofte

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Organisatie Dwars door het Hageland maakt balans na inspanning van der Poel en winst van belofte
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Mathieu van der Poel die de koers opnieuw wilde kleuren en de winst van de beloftevolle Let Neilands is de organisatie van Dwars door het Hageland zeer te spreken over de editie van dit jaar. Organisator Peter Stockx ziet de waardering voor de koers ook op internationaal vlak toenemen.

Stockx kreeg complimenten voor het hertekende parcours. "Van een overgrote meerderheid van renners, bondsmensen en ploegleiders kregen we signalen dat ze de gewijzigde omloop waardeerden. Dit was misschien wel de zwaarste editie ooit", meent Stockx.

De weersomstandigheden maakten het de renners niet altijd gemakkelijk, maar de koersorganisatie deed alles wat ze kon om in te staan voor een goed verloop. "Op onverharde stenen hadden we een wals ingezet om de stenen de grond in te boren. De pech waarmee Sean De Bie opgezadeld werd, is uiteraard jammer. In zo'n wedstrijd loert tegenslag om de hoek", luidt het in HLN.

STRADE BIANCHI

Toch was ook in het peloton de algemene teneur zeer positief. "In luttele jaren wordt onze wedstrijd internationaal gewaardeerd. Elia Viviani zei ons dat we niet onder hoeven doen voor de Strade Bianchi. Het vervroegen naar midden juni was tevens een schot in de roos. Een deel van onze uitblinkers had immers de Giro in de benen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties