Straffe comeback na meer dan twee maanden voor pechvogel Wout Van Aert: "Een domper, natuurlijk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Straffe comeback na meer dan twee maanden voor pechvogel Wout Van Aert: "Een domper, natuurlijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zag er goed uit voor Wout Van Aert bij zijn comeback in het peloton. De wereldkampioen veldrijden leek op weg naar een knappe notering in de Elfstedenronde, maar een lekke band besliste daar anders over.

In volle finale had Van Aert geen ploegmaats meer bij zich. "Jammer genoeg had ik geen ploegmaats bij, terwijl de WorldTourteams Lotto-Soudal en Quick-Step nog vier of vijf man aan boord hadden", reageerde Van Aert op zijn website. "Dat maakte dat het niet evident koersen was. Zo had ik net een inspanning geleverd, toen een groepje van een negental renners in de aanval trok."

"Terwijl bijvoorbeeld Mathieu van der Poel wel nog kon meespringen, kon ik dat op dat moment niet meer. Niet onlogisch als je weet dat dit mijn eerste wedstrijd in meer dan twee maanden was. Ik kom nog net dat tikkeltje te kort", weet de renner van Veranda's Willems-Crelan. 

Lek

Daarna kreeg Van Aert toch enkele teammaats bij zich. "Van dan af mikten we op twee paarden. Aidis (Kruopis, red.) voor de sprint, ik voor een laatste uitvalspoging op de kasseistrook vijf kilometer van het einde. Ik zat ook voorin en verdapperde, tot ik plots lek achteraan stond. Een domper, natuurlijk. Maar dat is nu eenmaal koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties