Johan Museeuw betreurt nog steeds enkele zaken en zag toekomst bij Quick-Step wel zitten
Redactie
| 7 reacties

Johan Museeuw blikt nog eens terug op zijn afscheid als wielrenner

Johan Museeuw betreurt nog steeds enkele zaken en zag toekomst bij Quick-Step wel zitten
Foto: © photonews

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ook na het einde van zijn actieve loopbaan blijft Johan Museeuw het wielrennen op de voet volgen. Al zag het daar even niet zo naar uit. Er waren immers toch enkele zaken die hij betreurde.

"Het wielrennen is nog altijd mijn wereld", bevestigt Museeuw in HLN. "Er is een tijd geweest dat ik mij van het wielrennen heb afgekeerd. Maar sinds drie, vier jaar is de liefde terug. Ik heb mijn eigen weg gevonden en daar ben ik blij mee."

Het was toch even zoeken. Museeuw had graag na zijn actieve carrière deel blijven uitmaken van het team dat hij en zijn opvolger Tom Boonen zoveel overwinningen bezorgden. "Ik ben gestopt op niet zo'n mooie manier. Er was een dopingverhaal en dat heeft gemaakt dat ik niet bij de ploeg van Patrick Lefevere kon blijven."

SPORTDIRECTEUR OF PUBLIC RELATIONS

Museeuw is ervan overtuigd dat het anders wel zo gelopen was. "Ik was daar ongetwijfeld blijven hangen, zoals Wilfried Peeters. Als sportdirecteur of in public relations. Maar zo is het niet gegaan. En ik ben erachter gekomen dat er meer in het leven is dan achter coureurs hangen. Ik heb andere dingen ontdekt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties