Oliver Naesen aan zijde van heel wat klimmers met gezamenlijke missie naar Ronde van Frankrijk

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Oliver Naesen aan zijde van heel wat klimmers met gezamenlijke missie naar Ronde van Frankrijk
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij AG2R weten ze al wie ze gaan meenemen naar de Ronde van Frankrijk. Het hoeft niet te verbazen dat Belgisch kampioen Oliver Naesen in de selectie zit. Als zeer gewaardeerde renner binnen de ploeg, niet in het minst bij de kopman, rekent men op Naesen om de hoge verwachtingen mee waar te maken.

Zoals geweten zijn Oliver Naesen en Romain Bardet de beste vrienden. Ondanks zijn eigen kwaliteiten heeeft Naesen er geen probleem mee om zich uit de naad te werken voor Bardet en dat kan de Fransman zeker appreciëren. Samen gaan ze er dan ook voor in de Tour. Het doel is om Bardet op zijn minst op het podium te krijgen.

STERK BLOK

Daarvoor is nog heel wat ander klimtalent opgetrommeld. Tony Gallopin, Alexis Vuillermoz, Pierre Latour en Alexandre Grenier wonnen allemaal al een etappe in een grote ronde. De knechten zijn Dillier en Domont. Zo brengt AG2R zeker een sterk blok aan de start van de Tour.

Het moet er zich laten gelden als één van de sterkste ploegen. Algemeen manager Vincent Lavanu is die mening ook toegedaan, al duwt hij op een persconferentie wel de favorietenrol van zich af. "Wij zijn niet de favorieten, maar outsiders die de wedstrijd zeker hard kunnen maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties